Otvoren prvi gej kafić u Kini

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2009, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren prvi gej kafić u Kini

Posle tronedeljnog odlaganja, prvi gej kafić u Kini je otvoren uz odobrenje države u turističkom gradu Dali, u južnoj provinciji Junan.

Kako izveštava agencija Sinhua, svečanom otvaranju lokala prisustvovalo je sedamdesetak osoba, uglavnom homoseksualaca među kojima je bilo i desetak gostiju iz drugih kineskih gradova.

Vlasnik kafića, Džang Đianbo (36), precizirao je da će kafić raditi na "promociji i unapređenju svesti o sidi" i da će klijentima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << besplatno biti distribuirani prezervativi.

Lokal će biti otvoren do ponoći, sedam dana u nedelji, a cene pića veoma pristupačne, kazao je Džang koji je istovremeno i direktor dermatološkog odeljenja u bolnici u Daliju kao i osnivač lokalnog Udruženja za prevenciju side.

U Kini je homoseksualnost predstavljala krivično delo sve do 1997. godine, a do 2001. je tretirana kao mentalna bolest. Od pre nekoliko godina, u velikim gradovima kao što su Peking, Šangaj, Guangdžu i Šendžen, postoje sastajališta i vebsajtovi za homoseksualce koje posećuju na desetine hiljada osoba.

Prema pisanju lista "Čajna dejli", u Kini ima oko 30 miliona deklarisanih homoseksualaca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kini otvoren prvi kafić za homoseksualce

Izvor: SrbijaNet.rs, 21.Dec.2009, 16:35

Nakon tronedeljnog odlaganja, prvi gej kafić u Kini uz odobrenje države otvoren je u turističkom gradu Dali, u južnoj provinciji Junan. Kako izveštava agencija Sinhua, svečanom otvaranju lokala prisustvovalo je sedamdesetak osoba, uglavnom homoseksualaca medju kojima je bilo i desetak gostiju...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Prvi gej kafić u Kini

Izvor: Blic, 21.Dec.2009

Nakon tronedeljnog odlaganja, prvi gej kafić u Kini uz odobrenje države otvoren je u turističkom gradu Dali, u južnoj provinciji Junan, prenosi agencija Sinhua.....Svečanom otvaranju lokala prisustvovalo je sedamdesetak osoba, uglavnom homoseksualaca, među kojima je bilo i desetak gostiju iz drugih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.