Zima od danas po kalendaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zima od danas po kalendaru

BEOGRAD - Na severnoj polulopti Zemlje danas, u 13:04 po srednjovropskom vremenu, stiže zima, a na južnoj polulopti počinje leto, podsetilo je Astronomsko društvo Ruđer Bošković .

Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža. Sunce u Beogrdu će izlaći u 7:15 sati, a zaći u 15:58, što znači da će obdanica trajati osam sati i 43 minuta, a noć 15 sati i 17 minuta.

Zima je najkraće godišnje doba i traje nepunih 89 dana - 88 dana 23 sata i 40 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << minuta. Zemlja će biti najbliža Suncu 3. januara 2009. godine u jedan sat.

Proleće počinje 20. marta u 12:44 sati.

Prema podacima Republičkog hidrometerološkog zavoda Srbije, prošla zima je bila topla na celoj teritoriji Srbije, a najtopliji je bio Beograd sa srednjom zimskom temperaturom od 6,4 stepeni Celzijusa.

Za glavni grad Srbije je to bila apsolutno najtoplija zima od kada postoje merenja.

Prema sezonskoj prognozi i naredni januar biće blaži od višegodišnjeg proseka, ali uz više snega. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 4 stepena.

Februar će, prema navodima prognostičara, biti prosečno hladan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra na severnoj polulopti Zemlje počinje zima

Izvor: Kurir, 20.Dec.2008

BEOGRAD, 20. decembra (Tanjug) - Na severnoj polulopti Zemlje sutra u 13:04 po srednjovropskom vremenu stiže zima, a na južnoj polulopti počinje leto, podsetilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković". Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža. Sunce u Beogrdu će izlaći u...

Nastavak na Kurir...

Počinje zima

Izvor: B92, 21.Dec.2008, 10:37

Beograd -- Na severnoj Zemljinoj polulopti danas počinje zima, a na južnoj hemisferi počinje leto. Zima stiže u 13:04 po srednjeevropskom vremenu... Najkraća obdanica, 8 sati i 43 minuta, bila je juče kada je sunce izašlo u 7:15, a zašlo u 15:58. Najduža noć trajala je 15 časova i 17 minuta....

Nastavak na B92...

Danas počinje zima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Dec.2008

Na severnoj Zemljinoj polulopti danas počinje zima, a na južnoj hemisferi počinje leto. Zima stiže u 13.04 po srednjeevropskom vremenu. Zima je najkraće godišnje doba i trajaće nepunih 89 dana - 88 dana 23 sata i 40 minuta, a zavr&scaron ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.