Zaposleni u Dunav agregati: Blokiraćemo Dunav!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2012, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u "Dunav agregati": Blokiraćemo Dunav!

NOVI SAD -

Radnici preduzeća "Dunav grupe agregati" najavili su da će ponovo blokirati Dunav, jer im nije ispunjen obećani dogovor sa rukovodstvom firme. I pre nedelju dana najavljivali su blokadu na Dunavu, ali im je bila obećana isplata tri minimalne zarade i overa zdravstvenih knjižica. Međutim, ni taj deo zahteva nije ispoštovan, pa za sutra najavljuju novu blokadu Dunava.

Predsednik sindikata "Dunav grupa agregati" Novica Cvetković rekao je za Radio-televiziju Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su radnicima, na sastanku 12. septembra, obećane četiri zarade, za šta je bio rok do 21. septembra.

"Pošto se i nakon isteka roka ništa nije desilo, sutra u 12 časova idemo u blokadu Dunava", rekao je Cvetković i najavio i druge blokade.

"Dunav će biti blokiran, blokiraćemo ulazak u Luku Novi Sad, blokiraćemo dve deponije u Novom Sadu i put ispred upravne zgrade na Beokradskom keju broj 51", dodao je on.

Cvetković je istakao da radnici blokade vide kao jedino rešenje, jer su pregovori bili "promašeni", te da ne će odustati.

On je rekao da je 12. septembra napravljen sporazum sa direktorom "Dunav grupe agregati", na koji je on stavio svoj potpis i garantovao da će do 21. septembra isplatiti četiri zaostale zarade, ali da do danas nije uplaćen ni jedan jedini dinar.

"Jedini zahtev radnika jeste da se isplate te zaostale zarade, da možemo da preživimo, nakon čega je moguća obustava blokade Dunava, a onda ćemo rešavati problem overe zdravstvenih knjižica", rekao je u telefonskom uključenju predsednik sindikata "Dunav grupa agregati".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS: Onemogućena plovidba Dunavom

Izvor: B92, 25.Sep.2012, 09:32

Novi Sad -- Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" danas popodne su kod Novog Sada sa tri broda potpuno blokirali plovni put na Dunavu u Novom Sadu...Oni su se na taj korak odlučili jer rukovodstvo firme nije ispunilo obećanje o isplati zaostalih zarada...Oni su prvo danas oko 13 sati napravili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.