Vujović: Smanjenje budžetskog deficita na milijardu evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Smanjenje budžetskog deficita na milijardu evra

Do 2017. godine Srbija treba da budžetski deficit svede sa 2,5 na jednu milijardu evra, poručio je danas ministar finansija Dušan Vujović i najavio da će rebalans budžeta za 2014. godinu, u kojem će se naći ključne mere štednje, biti predstavljen u četvrtak.

Vujović je rekao da Vlada Srbije trenutno radi na procenama kolike su uštede neophodne i koliko će ko tereta da podnese.

"Tri godine je potrebno da ovaj brod zaokrene", kazao je ministar istakavši da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Srbija i dalje "daleko od litice".

Likvidnosti ima dovoljno, ali je potrebno reagovati odmah da kasnije ne bismo došli u situaciju da nam kreditori diktiraju šta treba da radimo, kazao je on na okruglom stolu u organizaciji nedeljnika NIN, čiji je Tanjug medijski pokrovitelj.

Prema njegovim rečima, mere štednje u Nacrtu budžeta za 2015. godinu biće postavljena na četiri stuba: rashodna strana, smanjivanje sive ekonomije, unapređenje fiskalnog sistema i reorganizavanje poreske uprave i povećanje efikasnosti javnih preduzeća.

On smatra da mnogo prostora za uštede ima u EPS-u, Srbijagasu EMS-u i Poštama Srbije.

Ministar je najavio da će Nacrt budžeta za narednu godinu biti vrlo brzo objavljen i da će on na neki način biti vezan za budžete za 2016. i 2017. godinu jer je do tada potrebno da se deficit svede na 2,5 milijardi evra.

Vujović je kazao da država više neće davati subvencije za poljoprivrednike koji imaju više od sto hektara zemlje ili iznajmljuju zemlju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tri godine zaokreta

Izvor: Akter, 16.Sep.2014

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će u četvrtak saopštiti sve mere štednje za rebalans budžeta..Ovo je krajnji trenutak za to, rekao je Vujović na okruglom stolu nedeljnika NIN i objasnio da je, za sada, cilj da se deficit bar malo umanji...Daleko smo od litice, ali da bi...

Nastavak na Akter...

Vujović: 4 stuba štednje

Izvor: Blic, 16.Sep.2014

Do 2017. godine Srbija treba da budžetski deficit svede sa 2,5 na jednu milijardu evra, poručio je danas ministar finansija Dušan Vujović i najavio da će rebalans budžeta za 2014. godinu, u kojem će se naći ključne mere štednje, biti predstavljen u četvrtak...Vujović je rekao da Vlada Srbije...

Nastavak na Blic...

Vujović: Srbija "daleko od litice"

Izvor: RTS, 16.Sep.2014

Srbija treba da budžetski deficit svede sa dve i po na milijardu evra, poručio ministar finansija Dušan Vujović i najavio da će rebalans budžeta za 2014. godinu, u kojem će se naći ključne mere štednje, biti predstavljen u četvrtak. ..Vujović je rekao da Vlada Srbije trenutno radi na procenama...

Nastavak na RTS...

Vujović: Srbija je "daleko od litice"

Izvor: Krediti.rs, 17.Sep.2014, 12:09

Do 2017. godine Srbija treba da budžetski deficit svede sa 2,5 na jednu milijardu evra, poručio je ministar finansija Dušan Vujović

Nastavak na Krediti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.