Višnjićevi dani u Šidu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Višnjićevi dani" u Šidu

U Šidu se održavaju 38. "Višnjićevi dani", manifestacija koja je ove godine u znaku velikog jubileja, 250 godina od rođena slepog guslara Filipa Višnjića.

Srpski homer okončao je život u Sremu, u tadašnjem Grku. Sada, 250 godina od rođenja Višnjića, njegovo delo, koje je ostavio za kulturu naroda, se slavi u Sremu kulturno-umetničkim programom.

Sa željom da se prikaže i očuva tradicija otvorena je etno soba u kojoj je autentičnost perioda u kojem je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << živeo slepi guslar vidljiva. Postavka na kojoj je radio veliki broj članica lokalnog udruženja žena će biti stalnog karaktera.

Svečana akademija predviđena je za nedelju gde će biti uručene "Višnjićeve nagrade" u sali KOC –a. Poslednjeg dana, u ponedeljak, manifestacija će se privesti kraju koncertom muzičke škole u Narodnoj biblioteci "Simeon Piščević", gde će se dodeliti i nagrade po literarnom konkursu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.