U takmičarskom programu PAFF-a 20 filmova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2016, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U takmičarskom programu PAFF-a 20 filmova

U takmičarskom programu Pančevo Film Festivala - PAFF, pod nazivom "Rani radovi", od 7. do 11. septembra, biće prikazano 20 kratkih igranih, dokumentarnih, esej, eksperimentalnih i hibrid filmova iz Srbije i inostranstva, najavili su danas organizatori.

Odabrani filmovi takmičiće se za festivalsku nagradu "Dimnjak", koju dodeljuje žiri sastavljen od 16 srednjoškolaca koje ove godine predvode reditelji Nikola Ljuca i Giacomo Abbruzzese.

Žiri će dodeliti i nagrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za najbolju režiju, najbolji scenario, najbolju žensku ulogu, najbolju mušku ulogu, najbolju montažu i najbolju kameru.

Selektor programa "Rani radovi", reditelj Stefan Ivančić rekao je da je ova selekcija srž filmskog programa Pančevo Film Festivala.

"Radi se o selekciji mladih reditelja koji kroz kratku formu prave svoje prve kinematografske korake. Autori ovih kratkih filmova će, verujemo, pisati budućnost filmskog jezika", istakao je Ivančić.

On je u prilog tome naveo da je argentinski reditelj Eduardo Viliams, čiji je kratki film prikazan na prvom izdanju festivala, snimio dugometražni film "The Human Surge", koji će ove godine biti u prikazan u Pančevu u okviru takmičarskog programa "Svetionici".

Srpski autor Dane Komljen i hrvatska rediteljka Hana Jušić, čije su kratki filmovi takođe bili deo programa PAFF-a, premijere svojih celovečernjih prvenaca imali su u Lokarnu i Veneciji ove godine, a Ivančić se nada da će biti dogodine prikazani i u Pančevu.

Pančevo Film Festival obuhvatiće šest filmskih programskih celina i brojne prateće programe, koji će se odvijati na više lokacija u Pančevu, a ulaz je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nišville Jazz Theatar festival, NI

Izvor: SEEcult.org, 25.Avg.2016

Vrsta dogadjaja:  Festival Datum:  Saturday, August 12, 2017 - 18:00 Link:  http://www.nisville.com NIŠVILLE JAZZ THEATAR FESTIVAL (6-13.8.2017.) Niš   Jazz for Kids 18:00 LUCKASTI KLOVNOVI Pozoriste lutaka,...

Nastavak na SEEcult.org...

Rani radovi u Pančevu

Izvor: Blic, 25.Avg.2016

U takmičarskom programu Pančevo Film Festivala - PAFF, pod nazivom “Rani radovi”, od 7. do 11. septembra, biće prikazano 20 kratkih igranih, dokumentarnih, esej, eksperimentalnih i hibrid filmova iz Srbije i inostranstva, najavili su danas organizatori...Odabrani filmovi takmičiće se za festivalsku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.