U Karlovcima niko ne brine o psima lutalicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Karlovcima niko ne brine o psima lutalicama

Našoj redakciji ponovo su se javili meštani Sremskih Karlovaca zbog problema pasa lutalica u samom centru tog grada. Verovatno primetniji problem sa lutalicama jer je sezona parenja, pa građani kažu da su psi još agresivniji.

Jedan od najlepših gradova u Srbiji – i jedan od najznačajnijih za njenu istoriju – Sremski Karlovci neprekidno muče muku sa psima lutalicama. Kako su nam rekli meštani, već dve godine ni jedna institucija u tom mestu ne bavi se sa tim problemom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Iako nisu baš svi meštani Karlovaca zabrinuti zbog pasa lutalica, niti ih svi vide kao potencijalnu opasnost – roditelji su uplašeni što se njihova deca igraju sa životinjama veoma sumnjive čistoće i zdravlja. Kako smo nezvanično saznali u komunalnom preduzeću "Belilo", privremeno prihvatilište za pse moglo bi biti otvoreno sredinom septembra – pod uslovom da ispunjava zahteve propisane Zakonom o dobrobiti životinja.

Mnogo je i Novosađana koji se pitaju da li iko sklanja sa ulica pse lutalice. Odgovore ćemo dobiti od direktora preduzeća "Zoohigijena" Aleksandra Bursaća, koji je naš gost ovog jutra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.