Tribina Humanitarni odgovor na izbegličku krizu u Radio kafeu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2016, 06:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina "Humanitarni odgovor na izbegličku krizu" u Radio kafeu

Novosadski humanitarni centar danas u 19 časova, u Radio kafeu u Novom Sadu, organizuje tribinu pod nazivom "Humanitarni odgovor na izbegličku krizu".

Evropa se suočava sa izbegličkom krizom koja nije zapamćena od vremena Drugog svetskog rata. Srbija je jedna od zemalja "Balkanske rute" kroz koju su prošle stotine hiljada izbeglica na putu do zemalja Zapadne Evrope. Na tribini će biti govora o iskustvu humanitarnih radnika i kulturnih medijatora tokom njihovog rada sa izbeglicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prethodnih godinu dana, kaže se u najavi.

Novosadski humanitarni centar pripremio je i izložbu fotografija koje prikazuju kako je pružana pomoć izbeglicama tokom jeseni, zime i proleća 2015. i 2016. godine.

U razgovoru će učestvovati Dario Šler - terenski saradnik, Dragana Simić - saradnica na projektu, Yaser Khneisseh - prevodilac za arapski jezik, Slavica Ranisavljev - saradnica na projektu i Valentina Sekereš - asistentkinja na projektu.

Tribina se organizuje uz podršku Fondacije Terre des hommes, u okviru Projekta podrške ugroženoj izbegličkoj deci i njihovim porodicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.