Izvor: Magyar Szó, 29.Jan.2015, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri mala granična prelaza kod Horgoša?

Otvaranje starog prelaza je opet na dnevnom redu. Stara izreka govori o tome da stvari koje funkcionišu ne treba da se menjaju, jer je mnogo teže nešto ponovo započeti nego nastaviti. Tako je to bilo i sa graničnim prelazom kod Horgoša, kada je stari prijelaz zatvoren i otvoren novi, na auto-putu. Kasnije su bila uzaludna obrazloženja u cilju ponovnog otvaranja starih prelaza, od kojih je samo jedan za bicikliste i pešake, ali sa tim se ništa nije desilo. Zbog toga običan građanin sa nevericom >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << prima vest da će ove godine, do početka turističke sezone, zaista biti otvoren stari prelaz. Predsednik mesne zajednice Horgoša, Ištvan Bačkulin, kaže da ne samo što su otklonjene prepreke za otvaranje starog prelaza, nego je u planu i otvaranje još jednog novog.

„Nadležni su se dogovorili o načinu podele objekata, koji stoje na starom prelazu, između dve strane, koje bi zadatke trebali izvršiti u cilju obnove istih, tako da je sada realna mogućnost otvaranja starog prelaza još ove godine“, kaže Bačkulin, dodajući da se razgovaralo i o mogućnostima otvaranja novog prelaza u pravcu Morahaloma.

„Inicijativa potiče od gradonačelnika Morahaloma. Ideja je da dva naselja, koja vazdušnom linijom i nisu toliko udaljena, približimo. To bi rasteretilo ne samo postojeći granični prelaz, mego bi olakšalo prelazak granice i svim gostima koji se zapute u banju u Morahalomu“, kaže Bačkulin. Za otvaranje novog prelaza bilo bi potrebno da se izvrše radovi na srpskoj strani.

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Do početka sezone tri mala prelaza kod Horgoša?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2015

Do početka turističke sezone biće otvoren stari granični prelaz Horgoš, najavio je predsednik istoimene Mesne zajednice Ištvan Bačkulin...On je za "Mađar so" rekao da ne samo što su otklonjene prepreke za otvaranje starog prelaza, koji je zatvoren nakon otvaranja sadašnjeg prelaza Horgoš-Reske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.