Tepić:Podrška prevenciji nasilja u školama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2014, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić:Podrška prevenciji nasilja u školama

Danas je priređeno svečano potpisivanje ugovora između Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i udruženja mladih, udruženja za mlade i ustanova čiji su projekti odobreni na konkursu za prevenciju nasilja i diskriminacije. Resorna pokrajinska sekretarka Marinika Tepić istakla je da je ukupni budžet bio pet miliona dinara i da je važnost ukazivanja na ove probleme među mladima od velikog značaja za čitavu zajednicu.

Ona je istakla da je fokus stavljen na vršnjačko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nasilje i internet nasilje koje je, kako je ocenila, u poodmakloj fazi naročito u školskim zajednicama, odnosno među omladinom do osamnaest godina.

"U drugi plan smo ostavili diskriminaciju nacionalnih zajednica i romske populacije, vrlo opravdano, jer imamo dva sekretarijata koja se strateški bave ovim pitanjima sa velikim budžetima i posebnim programima. Isti odnos smo imali i prema projektima koji su za temu imali diskriminaciju osoba sa invaliditetom, smatrajući da ukoliko to nisu inkluzivni projekti takođe ne spadaju pod projekte koji pripadaju našem resoru", rekla je Tepić.

Ona je ocenila da se vršnjačko nasilje sve češće pojavljuje u osnovnim školama, te da je to bio prioritet.

Sekretarijat je podržao dvadeset i osam projekata koji će kroz niz edukativnih radionica, inkluziju mladih iz marginalizovanih grupa, raznim kampanjama, organizacijom kulturnih aktivnosti i istraživanjima, obrađivati teme nasilja i diskriminacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.