Sve više blizanaca zbog veštačke oplodnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više blizanaca zbog veštačke oplodnje

Šanse da žena u 40-tim rodi blizance ili trojke su veće nego u bilo kojoj drugoj dobi, a to prvenstveno omogućava medicinski potpomognuta oplodnja, piše "Dejli mejl".

Broj žena starijih od 40 godina koje rađaju danas je veći nego ikada ranije, pokazala je studije britanskog Ministarstva zdravlja prema kojoj se kod žena mlađih od 20 godina na hiljadu slučajeva dogodi 6,1 višejajčanih trudnoća.

Kod žena starijih od 35 godina broj višejajčanih trudnoća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je porastao sa 9,8 slučajeva na hiljadu trudnoća u 1976. na 99,3 u 2011. godini.

Iako se već duže vreme zna da medicinski potpomognuta oplodnja povećava šanse višejajčanih trudnoća, ovi podaci su potvrda toga jer nije reč samo o blizancima, jer je sve više žena koje rađaju i trojke i četvorke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.