Štete od nevremena se tek procenjuju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štete od nevremena se tek procenjuju

Nevreme koje je sinoć zahvatilo gotovo celu Vojvodinu, načinilo je veliku štetu poljoprivrednim usevima, a u većini mesta najviše je stradao kukuruz. Štete se tek procenjuju, opštinske komisije izlaze na teren, a tek za nekoliko dana znaće se da li će biti proglašena elementarna nepogoda.

Olujni vetar koji je pogodio Odžake, Bački Gračac, Karavukovo, Bački Brestovac i Bogojevo najveću štetu naneo je kukuruzu, od koje će se, kažu stručnjaci, teško oporaviti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Imamo štete na malinama nekih 30 posto, na soji i sirku je to 50 do 60 odsto, kukuruz je oštetilo 80 do 100 odsto", kaže malinar Aleksandar Tijanić.

Veći deo Srema juče je zahvatilo nevreme. Za samo par sati palo je velika količina kiša, praćena pojavom grada koji je u pojedinim delovim Srema naneo štetu na usevima.

Jak vetar je lomio i čupao stabla, a štete ima i na stambenim objektima.

18h

Klenak je rumsko mesto koje je za 15 minuta obilnih padavina i leda pretrpelo najveće štete. Zasadi kukuruza, soje i bostana u potpunosti su uništeni, pa čak hiljadu domaćinstava u tom selu ima stopostotnu štetu na usevima.

"Naročito na ovim usevima koji su na kraju vegetacije, kao na primer pšenica. Tu su štete verovatno vrlo visoke, ako ne i totalne", kaže Đuro Pajić, savetodavac PSS Ruma.

18h

Inače, nevreme je izazvalo veliku štetu i u Novom Sadu i prigradskim naseljima. Prema informacijama iz "Gradskog zelenila", interventne ekipe uklonile su preko 40 oborenih stabala i grana sa kolovoza i trotoara.

17h

291

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.