Stara Pazova: Volontiranjem do posla u vrtiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara Pazova: Volontiranjem do posla u vrtiću

Umesto da sede kod kuće i čekaju posao, nekoliko diplomaca Više pedagoške akademije rešilo je da volontira u struci.

Pet diplomiranih strukovnih vaspitača u tekućoj školskoj godini volontira u Predškolskoj ustanovi "Poletarac" u Staroj Pazovi, koja nekoliko godina unazad praktikuje ovakav vid saradnje.

Volonteri navode da su se za to opredelili, pre svega, kako bi stekli praktična znanja, s obzirom na to da je praksa veoma značajna u ovom poslu, ali i da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stekli mogućnost da polažu državni ispit i time dobiju licencu za rad u struci.

Nadležni ističu da diplomci koji su završili pedagoške akademije imaju višestruku korist od volontiranja.

Direktorka PU "Poletarac" Milica Blešić kaže, da je s pravne strane, ovakav vid saradnje regulisan na osnovu Ugovora o volontiranju na godinu dana bez prekida.

Objašnjava da su za volontere obezbeđeni troškovi prevoza i imaju pravo na korišćenje godišnjeg odmora, a što je najvažnije, nakon isteka Ugovora, diplomci stiču mogućnost za polaganje državnog ispita, čije troškove snosi Predškolska ustanova, te tako u većini slučajeva vaspitači sa licencom bivaju zaposleni u ovom vrtiću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.