Stanić i Radulović Teodoru Pavloviću u čast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2016, 06:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanić i Radulović Teodoru Pavloviću u čast

Veče duhovne poezije Dragana Stanića (Ivana Negrišorca) i Selimira Radulovića održaće se, Teodoru Pavloviću u čast, 26. decembra od 19 časova u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

Program se održava u okviru projekata „Rodno mesto Teodoru u čast" i „Gradovi u fokusu" uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS i Opštine Novi Bečej.

Pored pesnika, nastupiće i Pevačko društvo Crkvene opštine Dragutinovo iz Novog Miloševa osnovano 1889. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine pri hramu Sv. Arhangela Gavrila, u čijoj porti je sahranjen Teodor Pavlović i gde mu je Matica srpska podigla spomenik 1888. godine.

Banatski kulturni centar u saradnji sa Maticom srpskom organizuje tradicionalnu manifestaciju Dani Teodora Pavlovića koja traje 17 godine i u okviru koje se dodeljuju nagrade sa imenom Teodora Pavlovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.