Šta će biti sa porodilištem u Rumi?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2014, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će biti sa porodilištem u Rumi?

Još uvek se ne zna da li će porodilište u Rumi, koje je nedavno prestalo sa radom zbog nedostatka kadra, ponovo profunkcionisati, ili će prostor biti iskorišćen za drugu namenu.

To je svakako tema za razgovor, kako na lokalnom, tako i na višim nivoima, rečeno je prilikom posete državnog sekretara Ministarstva zdravlja rumskom Domu zdravlja.

Tokom posete rumskom Domu zdravlja državni sekretari Ministarstva zdravlja Berislav Vekić i Ferenc Vicko obišli su sva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odeljenja i upoznali se sa uslovima i načinom rada ove zdravstvene ustanove.

Ovom prilikom istaknuto je da samim činom zatvaranja porodilišta nije prestala briga Ministarstva za potrebama građana u rumskoj opštini i prostoru koji je zatvoren, što je potvrdila direktorka Doma zdravlja "Ruma" Snežana Bojanić Stojić.

Kako je rečeno, ne može se dozvoliti situacija u kojoj umesto dve zdrave osobe (što je slučaj pri porođaju) se dobije neka komplikacija ili tragičniji ishod.

Da li će porodilište nastaviti sa radom ili će se prostor preusmeriti za neku drugu namenu je ono o čemu će se razgovarati u budućnosti, kako na lokalnom, tako i na višem nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.