Skupi kilovati zbog neispravnog brojila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2014, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupi kilovati zbog neispravnog brojila

Ljiljana Buljić se požalila Redakciji Jutarnjeg programa Radio-televizije Vojvodine da joj brojilo električne energije pogrešno tarifirano i da je zbog toga prinuđena da plaća skuplju struju.

Naime, domaćinstvo Buljića ima uklopni sat sa tri brojila, koji koriste tri porodice. Pre dve godine, sat se pokvario, nakon čega su ga radnici Elektrovojvodine odneli, izbaždarili i vratili. Pre nekoliko meseci ponovo je uočen kvar, jer je uređaj obračunavao potrošnju samo po >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srednjoj tarifi, što Buljićima ne odgovara, s obzirom na to da imaju odgovoran i štedljiv odnos prema potrošnji električne energije.

Sat je ponovo odnet na popravku, ali i pored toga što im je rečeno da će biti vraćen za sedam do deset dana, to se nije desilo, a novi računi koji pristižu veći su i od prethodnih.

Na osnovu ugovora sa Elektrodistribucijom Srbije, koji su Buljići potpisali, to preduzeće je u obavezi da oštećena brojila servisira o svom trošku, dok korisnici snose troškove održavanja mernog mesta. Međutim, i tu postoje nepravilnosti.

Posle obraćanja RTV-a Elektrovojvodini, rečeno nam je da je obračun prebačen na jednotarifno merenje jer nema tehničkih mogućnosti da se utvrdi tačan odnos više i niže tarife. Dodali su da zbog majskih poplava postoji visoka i neplanirana potreba za novim brojilima. Kažu da će proces nabavke novih biti završen do kraja oktobra. Posle toga će, kažu, biti izvršena korekcija potrošnje za godinu dana unazad, u skladu sa Uredbom o uslovima isporuke i snabdevanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.