Skulpture od peska oduzimaju dah

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skulpture od peska oduzimaju dah

U Fort Majersu, poznatom letovalištu na Floridi, gotovo tri decenije se svakog novembra održava nacionalno takmičenje u izradi skulptura od peska. Ovoga puta okupilo se 25 vajara, čija dela će izdržati sve do dolaska snažnijih vetrova.

Fort Majers se nalazi na zapadnoj obali Floride, južno od Tampe, uvučen u zaliv u koji se uliva reka Kalusači. Ima oko 65.000 stanovnika, ali tokom turističke sezone i 10 puta više gostiju iz svih krajeva sveta.

Pored ronjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u dubinama Meksičkog zaliva, sunčanja, kupanja i izleta, jedna od atrakcija gradića starog vek i po jeste i Prvenstvo Sjedinjenih Američkih Država u pravljenju skulptura od peska. Ovogodišnje, 28. nadmetanje, traje 10 dana, a prijavilo se 25 pravih vajara i veći broj ljubitelja te vrste umetnosti.

Podeljeni su u dve grupe, s tim da jednu čine majstori, a drugu amateri, među kojima ima i dosta dece. U konkurenciji će se naći 30-ak dela, a autorima stoji na raspolaganju 1.000 tona peska i neograničene količine vode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.