Sastanak bezbednosnih zvaničnika u UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2015, 05:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak bezbednosnih zvaničnika u UN

Ujedinjene nacije će danas održati sastanak bezbednosnih zvaničnika iz više od 100 zemalja, na kome će tražiti pomoć u najvećim mirovnim operacijama koje su ikada preduzete sa gotovo 130.000 vojnika angažovanih u 16 mirovnih misija od Konga do Golanske visoravni.

Mirovne misije se suočavaju sa sve većom pretnjom od grupa kao što je Islamska država (IS) koje ne poštuju tradicionalne pojmove rata i mira, navodi AP.

Pretnju po svetski mir predstavljaju ruska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agresivnost na istoku, kao i nagli uspon IS na jugu.

Dok se Evropa suočava sa novim pretnjama u blizini svoje teritorije, SAD od nje traže da se vrati očuvanju mira širom sveta.

Predsednik SAD Barak Obama predsedavaće, u septembru, sastanku na marginama godišnje generalne skupštine svetskih lidera UN, sa ciljem da se što više zemalja obaveže da će pružiti pomoć u mirovnim misijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.