SM: Festival poezija mladih pesnika Mašta i snovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SM: Festival poezija mladih pesnika "Mašta i snovi"

U Art klubu Sirmijumarta u Sremskoj Mitrovici, u petak 8. maja u 18 časova održaće se peti međunarodni festival poezije mladih p#mce_temp_url#esnika "Mašta i snovi".

Na pesnički konkurs pristiglo je ukupno 2.357 pesama mladih pesnika iz šest zemalja. Stručni žiri, u kome su bili Nedeljko Terzić, dr Slađana Milenković i Aleksandar Krstajić, doneo je odluku o dobitnicima nagrada za najbolja pesnička ostvarenja i izvršio izbor pesama koje su štampane u Zborniku festivala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Tokom festivalskog programa, mladim pesnicima će osim nagrada i pohvala, biti uručen i po primerak Zbornika u kome su odabrane pesme klasifikovane u tri kategorije – mlađi uzrast (niži razredi osnovne škole), srednji uzrast (viši razredi osnovne škole) i stariji uzrast (srednja škola). Mladi pesnici će imati priliku i da pročitaju svoje pesme.

Od drugog festivala piscima – urednicima, koji u štampanim i drugim medijima doprinose afirmaciji mladih pesnika, dodeljuje se nagrada „Sunčani sat“. Nagrada se sastoji od povelje i figure „Sunčani sat“, replike originala koji se čuva u Muzeju Srema.

Spisak autora čije su pesme odabrane za Zbornik objavljen je na internet stranici www.sirmiumart.com , u odeljku Konkursi.

Zbornik 5. festivala "Mašta i snovi" može se preuzeti u Centru za kulturu "Sirmiumart" u Sremskoj Mitrovici.

Detaljnije informacije mogu se dobiti putem telefona 022 621 194 ili mejla sirmiumart@yahoo.com .

Pokrovitelj festivala je Grad Sremska Mitrovica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.