SDS: A odgovornost za istorijski gubitak?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2016, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: A odgovornost za istorijski gubitak?

Socijaldemokratska stranka (SDS) je, pošto je Skupština smederevske železare danas raskinula ugovor za vođenje te kompanije sa firmom Petera Kamaraša, upitala premijera Aleksandra Vučića da li će neko snositi odgovornost za loše vođenje železare i prošlogodišnji "istorijski gubitak" od 145 miliona evra.

U saopštenju SDS se navodi da je, kada je ministar privrede Željko Sertić potpisao sa Kamarašom ugovor o vođenju železare, Vučić rekao da su oni "svetski šampioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u apsolutnoj kategoriji" i da je železara u sigurnim rukama, uz obećanje da će biti profitabilna za četiri meseca i najuspešnija čeličana u regionu.

"Kamaraš i njegov tim jesu "svetski šampioni", kako ih je Vučić nazvao, ali u uništavanju kompanija i izvlačenju novca iz njih. Da li će Vučić prestati da građanima daje nerealna obećanja i već jednom početi da preuzima odgovornost za svoje neuspehe koji uništavaju srpsku privredu, a građane guraju u sve veće siromaštvo", saopštila je SDS.

Dodaje se da je SDS tvrdila da je cilj dovođenja Kamaraša i njegovog tima bilo prikrivanje propale privatizacije sa početka 2015. godine, koja je bila neuspešna zahvaljujući katastrofalnom vladinom vođenju procesa, ali da je "danas očigledno da je postojao još jedan cilj - pljačka železare".

"Dobar deo duga koji je preuzela država, a plaćaće ga građani Srbije, napravljen je kupovinom sirovina preko Kamarašove kompanije", saopštila je SDS.

Ivan Milošević novi direktor

"Skupština privrednog društva Železara Smederevo donela je danas jednoglasnu odluku o raskidu ugovora o upravljanju i savetovanju, koji je sa kompanijom "HPK inženjering BV" i "HPK Menadžment doo", potpisan 21. marta prošle godine, zbog neispunjavanja i povreda ugovornih obaveza od strane druge ugovorne strane", stoji u saopštenju.

Skupština privrednog društva Železara Smederevo istom odlukom imenovala je danas Ivana Miloševića za novog direktora tog preduzeća.

Železara Smederevo i Republika Srbija nastavljaju sa svim potrebnim aktivnostima koje su neophodne za uspešnu realizaciju transakcije između Železare Smederevo i kompanije Hestil Srbija, zaključuje se u saopštenju.

48

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kamaraš više ne upravlja Železarom

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Jun.2016

SMEDEREVO - Rukovodstvo Železare Smederevo odlučilo je danas da raskine ugovor o vođenju te kompanije sa firmom Petera Kamaraša "HPK inženjering" i "HPK Menadžment doo", jer, kako su naveli, ta firma nije ispunjavala obaveze dogovorene po ugovoru..."Skupština privrednog društva Železara Smederevo...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.