Izvor: Magyar Szó, 24.Okt.2014, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Registracija priključnih mašina i bez računa

Savez vojvođanskih mađara se već godinama bori za uređenje situacije na polju registracije poljoprivrednih mašina. Državni sekretar za poljoprivredu, Atila Juhas, je za „Mađar so” izjavio da se borba uspešno završila, a kao rezultat višemesečnih konsultacija između Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva unutrašnjih poslova se pojavio rešen deo problema oko registracije priključnih mašina. Od sada će se priključne mašine moći registrovati i poljoprivrednici koji su mašine >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << kupili odavno, a nemaju račun o kupovini. Pored toga se očekuje i promena uredbe koja se odnosi na uslove pod kojima poljoprivredna vozila i priključne mašine mogu učestvovati u saobraćaju.

„Tokom izborne kampanje obećali smo da ćemo ovaj problem rešiti. 10. oktobra je u Službenom Glasniku objavljen promenjen pravilnik o registraciji vozila i priključnih mašina, koji dozvoljava registraciju već korišćenih poljoprivrednih vozila za čiju kupovinu njihovi vlasnici nemaju račun, a ukoliko su ta vozila starija od pet godina i ukoliko njihov vlasnik traži registraciju”, izjavio je Juhas, dodajući da će gazde ovu mogućnost moći iskoristiti do 30. decembra 2015. godine.

Za registraciju, građani će morati priložiti sledeća dokumenta: uverenje da se bave poljoprivredom, sa dva svedoka potvrđenu, overenu izjavu koja se odnosi na okolnosti kupovine vozila, na osnovu koje će nadležni organi moći zaključiti da vlasnik zaista nije u mogućnosti podneti dokaze o vlasništvu, odnosno na osnovu koje se može utvrditi da je gazda najmanje pet godina legalni vlasnik vozila. Pored toga će biti potrebno uverenje, ne starije od 30 dana, koje sadrži tehnički opis mašine, odnosno vozila, dokument o osiguranju vozila i priznanice o uplaćenim taksama.

Državni sekretar kaže da se drugi deo problema, koji se odnosi na tehničke uslove pod kojima poljoprivredna vozila i priključne mašine mogu učestvovati u saobraćaju, može rešiti samo promenom Zakona o sigurnosti saobraćaja. „U ovu kategoriju spadaju vozila i priključne mašine koje tehnički ne odgovaraju uslovima registracije. U cilju rešavanja problema oformljena je radna grupa u kojoj svoje predstavnike imaju i Ministarstvo za poljoprivredu i Ministarstvo za unutrašnje poslove”, dodao je državni sekretar.

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Registracija priključnih mašina i bez računa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2014

Vlasnici priključnih mašina koje su odavno kupili i nemaju račun o tome, moći će da ih registruju, najavio je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i životne sredine Atila Juhas. ..Pored toga, kako je najavio, očekuje se i promena uredbe koja se odnosi na uslove pod kojima poljoprivredna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.