Predavanje i film o Ljubici Cuci Sokić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2016, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje i film o Ljubici Cuci Sokić

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu, u okviru pratećeg programa izložbe "45 godina Memorijala umetnika", danas u 19 časova biće organizovano predavanje kustosa i projekcija dokumentarne TV emisije o slikarki Ljubici Cuci Sokić.

Film iz serijala Slikari i vajari nastao je u produkciji Radio televizije Beograd 1986. godine. Scenarista i voditelj je istoričar umetnosti Nikola Kusovac, a reditelj Gojko Škarić.

Uz mnoštvo prikazanih radova, priču same umetnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i prateće arhivske sekvence, dokumentarac pruža slikovit uvid u njen razvojni i kreativni put u pravcu dosezanja "čiste slikarske forme", kao i neposredno sagledavanje stvaralaštva koje predstavlja nezaobilazni deo nacionalne moderne umetnosti XX veka, navodi se u pozivu.

Pavle Beljanski je u svoju Kolekciju uvrstio četiri ulja na platnu Ljubice Cuce Sokić (1914–2009): Autoportret (1942), Glava mlade devojke (1946), Sremski Karlovci (1950) i Mrtva priroda (1952).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dokumentarni film "Just Vivaldi" večeras u CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2016

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu danas u 19 časova biće održana projekcija dokumentarnog bezbudžetnog filma "Just Vivaldi" u režiji Tijane Stojković - Lui Kloi. Ulaz je slobodan...Film govori o LGBT vidljivosti, egzistenciji, autovanju u Srbiji. U 30 minuta, akterke i akteri pričaju o svom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.