Predavanje Todora Kuljića u klubu Fabrika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje Todora Kuljića u klubu "Fabrika"

Regionalni naučni centar Novi Sad u petak 25. novembra, sa početkom u 20 časova, u prostorijama kluba "Fabrika" u Novom Sadu organizuje predavanje Todora Kuljića "Okupirani antifašizam u Srbiji".

Predavanje "Okupirani antifašizam u Srbiji" predstavlja početak tematskog ciklusa "Ka novom (anti)fašizmu" koji će se, u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Sad, realizovati u narednih sedam meseci.

Ciklus propituje različita nasleđa teorijskog suočavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa fašizmom: problematiku dijagnoze fašizma, različite dimenzije antifašizma, nasleđe jugoslovenskog antifašizma, pitanja istorijskog revizionizma, odnos fašizma i kapitalizma te njegove političko-teorijske pretpostavke, navodi se u pozivu.

Predavanja, debate i seminari realizovać se jednom mesečno. Programi će biti otvoreni za širu javnost, a publika je pozvana da aktivno učestvuje u diskusijama.

Moderator prvog predavanje biće Aleksandar Matković.

Klub "Fabrika" Studentskog kulturnog centra Novi Sad nalazi se na Bulevaru Despota Stefana 5.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Večeras u Boru tribina posvećena Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama

Izvor: Bor030.net, 25.Nov.2016, 12:13

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, udruženje građana “Izbor postoji” organizovaće tribinu u petak, 25. novembra 2016. godine, u prostorijama Medija centra u Boru (tržni centar “Kocka”), sa početkom u 19 časova...Iz udruženja “Izbor postoji” se zahvaljuju pravosudnim...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.