Poslanici o izboru sudija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2015, 04:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o izboru sudija

Skupština Srbije nastaviti će danas sednicu razmatranjem odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.

Poslanici su juče razmotrili zbirnu listu kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, kao i izmene i dopune odluka o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora.

Raspravu o izboru članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje obeležila je polemika naprednjaka i poslanika Nove stranke Vladimira Pavićevića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o plagijatima.

Pavićević je rekao da je Evropski parlament u oceni stanja visokog obrazovanja u Srbiji ukazao da državne institucije i akademska zajednica nisu uspele da se izbore sa velikim problemom plagijata i naveo da se u Srbiji na drastičan način narušava "princip akademske čestitosti".

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović je kazao da Pavićević "upućuje otrovne stele" na račun SNS-a, aludirajući na "nekakve plagijate" i da verovatno misli na "iskonstruisanu priču" o plagijatu doktorata ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, za šta je "dokazano da nije tačna".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Skupština Srbije počela sednicu o izboru sudija

Izvor: Blic, 06.Mar.2015

Skupština Srbije počela je danas sednicu razmatranjem odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju...Nakon toga Skupština bi trebala da počne i razmatranje amandmana na..zakone i sporazume o zaštiti životne sredine...Poslanici su juče razmotrili zbirnu listu kandidat za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.