Poreznici češljaju Farmakom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2014, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreznici "češljaju" Farmakom

Oko 20 poreznika trenutno kontroliše koncern Farmakom čiji je vlasnik biznismen Miroslav Bogićević, a prvi poreznik Srbije Marko Marinković izjavio je tim povodom da svi, bez izuzetka, pre ili kasnije, moraju državi da plate porez.

“U intenziviranim kontrolama koje sprovodimo, kontrolisali smo i pojedina preduzeća, koja uprkos tome što su bila pod sumnjom da ne plaćaju poreze revnosno, prethodna rukovodstva nisu kontrolisala. Trenutno se u Farmakomu nalazi oko 20 poreznika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji kontrolišu sva povezana preduzeća ovog koncerna”, rekao za Tanjugu Marinković, koji je zamenik direktora Poreske uprave Srbije.

Za "vidljive" rezultate naplate dugova, Marinković kaže da je Poreskoj upravi potrebno vreme, jer je naplata nemoguća bez kontrole.

“U idealnim okolnostima i kad bi radni dan trajao 18 sati za veće preduzeće je potrebno oko dva i po meseca, da bi sve bilo transparentno i da bi inspektori prikupili sve adekvatne činjenice o poslovanju te firme. Potrebno je vreme da bi se rezultat oslikao na budžet”, naveo je on.

Neophodno je, objašnjava, vreme da bi se izvršila kontrola, kao i vreme za definisanje “pravnih radnji od poreskih inspektora”, a nakon kontrole poreski obveznik ima pravo i na žalbu. Tek kad se taj proceš završi, može da se donese rešenje za naplatu, kaže Marinković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poreznici ''češljaju'' Farmakom

Izvor: RTS, 28.Sep.2014

Oko 20 poreznika trenutno kontroliše koncern "Farmakom" čiji je vlasnik biznismen Miroslav Bogićević, a prvi poreznik Srbije Marko Marinković izjavio je tim povodom da svi, bez izuzetka, pre ili kasnije, moraju državi da plate porez...Zamenik direktora Poreske uprave Srbije Marko Marinković kaže...

Nastavak na RTS...

Poreznici "češljaju" firme Miroslava Bogićevića

Izvor: Blic, 28.Sep.2014

Oko 20 poreznika trenutno kontroliše koncern Farmakom čiji je vlasnik biznismen Miroslav Bogićević, a prvi poreznik Srbije Marko Marinković izjavio je tim povodom da svi, bez izuzetka, pre ili kasnije, moraju državi da plate porez...“U intenziviranim kontrolama koje sprovodimo, kontrolisali smo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.