Pokrajinska vlada odbacila odgovornost za kašnjenje gradnje Žeželjevog mosta

Izvor: Blic, 16.Mar.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinska vlada odbacila odgovornost za kašnjenje gradnje Žeželjevog mosta

Pokrajinska vlada danas je odbacila odgovornost za zastoj radova na Žeželjevom mostu preko Dunava u Novom Sadu i predložila dva moguća načina za prenos sredstava iz pokrajinskog budžeta.

Oba predloga biće upućena Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Železnicama Srbije, navodi se u saopštenju sa sednice Pokrajinske vlade.

- Usvajanjem bilo kog od predloženih rešenja, odgovornost za utrošak sredstava koja su planirana za nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izgradnje Žeželjevog mosta, neće biti na pokrajinskoj administraciji - piše u saopštenju.

Ugovor o izgradnji drumsko-železničkog Žeželjevog mosta, vredan 45,3 miliona evra, potpisan je u januaru 2011. godine. Prema dinamici izgradnje, most je trebalo da bude sagrađen do jeseni 2013.

Izgradnju Žeželjevog mosta sufinansiraju Evropska unija, pokrajina Vojvodina i Grad Novi Sad, dok su Železnice Srbije preuzele prava i obaveze investitora izgradnje mosta u ime Srbije.

Novi rok za završetak mosta je sredina 2016. godine. Izvođač radova je špansko-italijanski konzorcijum Azvi-Tadei-Horta Koslada.

Problem u izgradnji novog Žeželjevog mosta su dodatni radovi zbog kojih je povećana vrednost posla.

Stari Žeželjev most u Novom Sadu srušio je NATO u bombardovanju aprila 1999. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrajinska vlada: Ne kočimo gradnju Žeželjevog mosta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2015

Vojvođanska vlada predložila je danas dva načina plaćanja radova na izgradnji Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu i odbacila tvrdnje da Pokrajina "koči" nastavak gradnje tog objekta...Pokrajinska vlada je na sednici, kojoj je predsedavao vojvođanski premijer Bojan Pajtić, imala samo jednu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.