Pokrajina pomogla 91. izbegličku porodicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2016, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajina pomogla 91. izbegličku porodicu

Pokrajinski Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima uručio je ugovore o pomoći za ukupno 91 porodicu.

Njih četrdeset sedmoro dobilo je pomoć u građevinskom materijalu za započetu izgradnju i adaptaciju objekata u vlasništvu izbeglih i raseljenih lica, dok su ostali dobili pomoć u vidu mehanizacije i alata za različite proizvodne i uslužne delatnosti.

Pravo da konkurišu imale su porodice koje su tokom ratova devedesetih došle u Vojvodinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao izbeglice i trajno se nastanile u pokrajini.

Ukupna vrednost pomoći je 18 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz pokrajinskog budžeta.

Prema rečima prvog potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića, pokrajina će i u narednom periodu nastaviti da u skladu sa mogućnostima pomaže izbeglim i raseljenim licima kojih je na teritoriji pokrajine skoro 30.000.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.