Pisac Danijel Apro večeras u CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2016, 06:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pisac Danijel Apro večeras u CK13

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu večeras u 20 časova biće organizovano književno veče, a gost će biti pisac Danijel Apro.

Apro je rođen 1985. godine u Novom Sadu. Diplomirao je žurnalistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Tokom svog prvog boravka u Indoneziji izučavao je jezik i kulturu i napisao MA tezu o decentralizaciji vlasti u Jugoistočnoj Aziji. Drugu MA titulu stekao na CEU u Budimpešti - specializovao se za političku teoriju i transformativnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravdu.

Autor je romana "Telepapatija", najboljeg proznog izdanja Nove Poetike za period 2014/2015. Objavio je i zbirku žanrovski hibridnih priča "Reborneo – Proza jedne sezone monsuna nad Indonezijom" (Alma, Beograd 2015). Piše kratke priče i priprema novi roman pod radnim nazivom "Gari", navodi se u pozivu.

Nagrađivan je na Nušićijadi za satiričnu priču "Igra sfernih oblika" (2013), kao i na Dositejevom zlatnom peru (2015.) za putopis "Autostoperski vodič kroz Borneo – Božić na ostrvu koje miriše na cimet".

Kao samostalni istraživač sarađuje s Univerzitetom Sebelas Maret (Surakarta). Novinar je i saradnik više dnevnih listova i internet portala (Dnevnik, Večernje novosti, Građanski list, E-novine, nskriminal.net, fkvojvodina.com).

Zanima ga Azija, filozofija, književnost 20. veka, film, fudbal, pank.

Omladinski centar CK13 nalazi se u ulici Vojvode Bojovića 13.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danijel Apro u CK13

Izvor: NoviSad.com, 27.Sep.2016

Pisac i žurnalista, Novosađanin, Danijel Apro, predstaviće se večeras u 20 sati u Omladinskom klubu CK13. O dosadašnjim putešestviju, motivima, filozofiji, razmišljanjima i nagradama koje je dobio za svoja književna dela govoriće na..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.