Papa oprašta seks pre braka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2014, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa oprašta seks pre braka

Papa Franja venčao je juče u bazilici Svetog Petra u Rimu 20 parova, među kojima je bilo i onih koji već žive zajedno, pa čak i imaju decu.

Papa je tokom crkvenog obreda istakao da porodice predstavljaju cigle koje grade društvo.

On je parovima poručio da je brak pravi život, a ne neki TV šou i da očekuju sukobljavanja, ali im je rekao i da će im Isus pomoći onda kad ljubav nestane.

Agencije navode da je reč o poslednjem znaku da poglavar rimokatoličke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << crkve želi crkvu da približi svima i da je učini otvorenom za vernike.

Radio Vatikan prenosi da su pred papom svoje bračne zavete izgovorili i Gabrijela i Gvido, koji već imaju decu i koji nisu verovali sve do sada da bi brak u takvim okolnostima mogao da bude moguć.

Reč je o prvoj ceremoniji te vrste u Vatikanu još od 2000. godine kada je tadašnji papa Jovan Pavle II venčao jedan par.

Papa Franja, poreklom iz Argentine, uveliko je pokazao toleranciju i za mnoga druga pitanja koja su do njegovog pontifikata predstavljala tabu u rimokatoličkoj crkvi, podseća AP.

Vatikan smatra seks van braka grehom, ali papa Franja je poručio da je na crkvi da prašta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.