PMF obeležio 46. godina postojanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2015, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PMF obeležio 46. godina postojanja

Obeležavajući 46. godina postojanja Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu zahvalio se najboljim profesorima i studentima.

Od kada je uvedeno visoko obrazovanje u Vojvodini, funkcioniše i nekoliko katedri Prirodno-matematičkog fakulteta, koji je zvanično formiran 1969. godine. Danas je PMF spoj modernog pogleda na nauku i tradiciju dugu 46 godina.

"Bez tradicije nema nekog velikog napretka i nekog velikog imena. Bez potšovanja onog a što su radili naši profesori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nema ni te inovativnosti i nije moguće postizati tkao vleike razutate", rekla je Neda Mimica Dukić, dekanica PMF-a.

Ideje i način razmišljanja vodilja su profesora, a kako kažu, znanje lako prenose radoznalim studentima, pa otuda i vrhunski rezultati, kako višedecenijskih profesora, tako i studenata.

"Može se reći da je dosta zahtevno studirati ovaj fakultet .. za usvrat nudi nam mogćnost da se usavršavamo u inostranstvu i drugim delatnostima", naglasila je Maja Marinković, student master studija molekularne biologije.

Prirodno-matematički fakultet, negujući tradiciju i prateći svetske trendove, krupnim koracima ide napred, otvarajući put budućim generacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.