PA: „Živa biblioteka – Ne ceni knjigu po koricama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2016, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PA: „Živa biblioteka – Ne ceni knjigu po koricama"

U dvorani "Apolo" Doma omladine u Pančevu, u okviru FreeDom Art festivala, danas u 13 časova biće organizovan događaj "Živa bilioteka".

„Živa biblioteka" funkcioniše baš kao prava biblioteka, gde čitaoci dolaze da pozajme „knjigu" na određeno vreme, samo što postoji jedna razlika: knjige u „Živoj biblioteci" su ljudi, gde Knjige i Čitaoci imaju priliku da uđu u pravi dijalog, kaže se u pozivu.

Knjige predstavljaju grupe koje su često meta predrasuda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i stereotipa i koje su često žrtve diskriminacije i socijalne inkluzije.

Projekat „Živa biblioteka – Ne ceni knjigu po koricama" je projekat Saveta Evrope koji se u Srbiji sprovodi u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti od 2007. godine. Projekat je prvi put nastao na festivalu Roskilde i tada privukao pažnju Saveta Evrope kao najbolji metod rušenja predrasuda i stereotipa o marginalizovanim grupama.

U okviru FreeDom Art festivala prvu "Živu biblioteku" danas će organizovati Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side – KOMPAS - nevladina, humanitarna i neprofitna organizacija koju vode i čine mladi Pančeva.

Više informacija o programu može se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.