Objekat koji su koristili migranti vraćen gradu

Izvor: Blic, 14.Dec.2016, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objekat koji su koristili migranti vraćen gradu

Vašarište u Kanjiži koje je tokom prošle godine bilo pretvoreno u privremeni prihvatni centar za smeštaj migranata, obnovljeno je i simboličnim presecanjem vrpce zvanično vraćeno lokalnoj samoupravi.

Prostor  će opet biti  mesto na kome će se održavati tradicionalne manifestacije, a svečanom otvaranju su prisustvovali i zamenik direktora Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj Američke agencije za međunarodni razvoj USAID-a Džef Skarin, zamenica Programa Ujedinjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nacija za razvoj UNDP-a Steliana Nedera, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dr Ivan Bošnjak,, šefica Grupe za povratak, Komesarijata za izbeglice i migracije Ivana Anić Ćurko, načelnik Severnobanatskog okruga Nikola Lukač i predsednik kanjiške opštine Robert Fejstamer.

Opština Kanjiža se tokom mingrantske krize prošle godine nalazila na migrantskoj ruti i bila je jedna od glavnih centara za prijem i tranzit, kroz koju je prošlo više od 150.000 ljudi.

Džef Skarin je istakao da je obnova Vašarišta realizovana u okviru projekta za jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanja na migrantsku krizu koji je sa 1,3 miliona dolara finansirala Američka agencija za međunarodni razvoj USAID.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otvoreno 'Vašarište', budući centar društvenih zbivanja u Kanjiži

Izvor: Beta OMS, 14.Dec.2016

Danas je u Kanjiži ponovo otvoreno "Vašarište", mesto okupljanja lokalne zajednice i održavanja sajmova i vašara. Ova lokacija korišćena je tokom 2015. kao mesto za privremeni smeštaj migranata, a sada je renovirana i spremna za organizaciju javnih događaja, dajući doprinos turističkoj ponudi...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.