Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vrtić i dom učenika u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - U okviru predškolske ustanove "Pčelica" otvoren je novi vrtić u naselju Kamenjar, u kome će biti mesta za 200 mališana. Izgradnju ovog objekta su finansirali Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine i opština Sremska Mitrovica.

Predsednik Skupštine opštine Sremska Mitrovica Aleksandar Prodanović je rekao da je ovaj objekat građen po evropskim standardima i da se njegovom izgradnjom Mitrovica svrstava u red gradova u kojima više neće biti problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa dugim listama čekanja za upis mališana. Osim toga, kako piše "Danas", roditelji iz ovog dela grada neće više morati da vode decu u udaljene vrtiće. Ovo je, inače, drugi objekat završen tokom ove godine, a u planu je i izgradnja novih obdaništa.

Novi dom učenika, koji je otvoren u ovoj opštini pre nekoliko dana, koštao je 1,6 miliona evra i biće jedan od najkomfornijih u Srbiji. Novac su obezbedili Ministarstvo prosvete, lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Direktor Doma Milenko Todić naglasio je da je izgradnjom novog doma poboljšan kvalitet smeštaja učenika, pošto je većina soba dvokrevetna, a najuspešnijim đacima su namenjene jednokrevetne sobe. Sve sobe imaju kupatila, a trpezarija i kuhinjski blok zadovoljavaju najviše standarde. Todić dodaje da je od ukupno 200 mesta, 17 predviđeno za smeštaj studenata. Objekat se prostire na površini od 2.602 kvadratna metra, a oprema je koncipirana tako da se kapaciteti brzo mogu povećati za dvadesetak mesta, jer su naručeni kreveti koji se brzo pretvaraju u spratne.

"Osnovni uslov za prijem učenika u Dom biće postignuti uspeh. Roditelji plaćaju svega 3.000 dinara za smeštaj i ishranu dece" - kaže Todić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.