Novi direktor preuzeo dužnost u Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu

Izvor: Blic, 06.Maj.2016, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi direktor preuzeo dužnost u Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu

Novopostavljeni vršilac dužnosti direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Patrik Drid danas oko 10 sati uspeo je da uđe u tu školu uz asistenciju policije i da preuzme upravljanje školom.

Drid je prvi put pokušao da preuzme dužnost 27. aprila, ali ga je tada onemogućila smenjena direktorka Dragica Tomić, a tokom tog pokušaja nastavnici škole napali su i novinara “Blica” i agencije Beta na zadatku.

Tokom današnjeg pokušaja primopredaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novi VD direktor Drid nije zatekao ni smenjenu direktorku ni nastavno osoblje, jer je danas u školi neradan dan, što je prema rečima Drida konstatovano u zapisniku.

Pošto je prošlog puta Tomićeva odbila da preda dužost, ovog puta je novi vršilac dužnosti direktora morao u kancelariju da uđe tako što je uz pomoć stručnjaka obijena brava.

“Napokon smo uz asistenciju policije uspeli da uđemo u školu, a morali smo da promenimo i brave. Komisija će sva dešavanja konstatovati u zapisniku, a mi ćemo pokušati da normalizujemo rad škole u što kraćem roku”, rekao je Drid.

Odluka o smeni Dragice Tomić doneta je na sednici Pokrajinske vlade 13. aprila 2016. godine, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je vanredni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu Patrik Drid.

U obrazloženju smene navedeno je da je Tomićeva učinila “dela koje je čine nedostojnom dužnosti”, te da se ovom odlukom Pokrajinske vlade “stavlja do znanja da lični i porodični interesi ne mogu biti iznad javnih interesa”.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VPŠ: Novi direktor obio bravu i preuzeo dužnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2016

Novopostavljeni vršilac dužnosti direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Patrik Drid danas oko 10.00 sati uspeo je da uđe u tu školu uz asistenciju policije i da preuzme upravljanje školom...Drid je prvi put pokušao da preuzme dužnost 27. aprila, ali ga je tada onemogućila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.