Nova školska godina u Vojvodini počeće u četvrtak, 1. septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova školska godina u Vojvodini počeće u četvrtak, 1. septembra

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine doneo je danas pravilnik o kalendaru za osnovne i srednje škole u Vojvodini, za 2016/2017. godinu, prema kojem će nova školska godina početi u četvrtak, 1. septembra 2016. godine.

 Kako je saopšteno, prvo polugodište trajaće do petka, 23. decembra 2016. godine dok će drugo polugodište početi u ponedeljak, 16. januara 2017. godine.

Prema navodima Sekretarijata, završetak nastavne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine zavisi od nastavnog plana.

U školskoj 2016/2017. godini, učenici osnovnih i srednjih škola neće imati kalendarom planirane nastavne subote.

Dodaje se da se, prilikom izrade pravilnika o školskim kalendarima u Vojvodini, poštuju njene specifičnosti u pogledu velikog broja nacionalnih i verskih zajednica koje žive na ovom području.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.