Nova grupa za odvikavanje od pušenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2015, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova grupa za odvikavanje od pušenja

Dom zdravlja "Novi Sad" - Centar za prevenciju u ponedeljak 25. maja u 18 časova organizuje novu grupu za odvikavanje od pušenja, po metodu petodnevnog plana.

Svi zainteresovani mogu doći u ponedeljak u Centar za prevenciju, Rumenačka 102, u 18 časova. Prijavljivanje za pohađanje ove grupe moguće je putem i telefona 021 479 0668 i 064 8088 120, kao i mejlom cpznovisad@gmail.com .

Nakon ostavljanja pušenja, normalizuju se krvni pritisak i puls, pluća počinju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da izbacuju nečistoće posle samo 24 časa, posle dva dana više nema nikotina u telu, a čula ukusa i mirisa su u velikoj meri poboljšana. Takođe, poboljšava se cirkulacija i lakše podnosi fizički napor.

Rizik od karcinoma pluća je za oko 50 procenata manji nego kod pušača, a rizik od srčanog udara je na nivou kao kod osoba koje nikada nisu bili pušači posle samo deset godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.