Nemačke kompanije traže dobavljače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2015, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačke kompanije traže dobavljače

Na inicijativu Ministarstva za energetiku i privredu Nemačke, a uz podršku Privredne komore Srbije i SIEPA, 25 nemačkih korporacija traži dobavljače iz Srbije i zemalja zapadnog Balkana. Zainteresovanim kandidatima Nemci nude i uslugu svog seniorskog ekspertskog servisa, stručnjaka koji besplatnim savetima pomažu firmi koja je odabrana za dobavljača da ispuni ugovorene obaveze.

"Fokus je na firmama iz metaloprerađivačkog sektora. Većina preduzeća iz Nemačke koja su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se prijavila da učestvuju u ovom projektu je iz tog domena i tu je definitivno akcenat. Traže se metaloprerađivači, prerađivači plastike, ali ima interesovanja i za firme iz drugih branši. Oni, konkretno, traže dobavljače koji će da ih snabdevaju polufabrikatima i gotovim proizvodima", kaže Milan Krstić, biznis konsultant Nemačke inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana.

Nakon Kraljeva, i u Regionalnoj privrednoj komori u Subotici održan je sastanak preduzenika iz severne Bačke i Potisja koji su zainteresovani da postanu dobavljači roba i usluga za kompanije u Nemačkoj.

"Odziv je dobar. Naše firme su se prepoznale u tome. Moramo reći da su uslovi koje zahtevaju nemačke kompanije u smislu standarda i logistike visoki, ali je to odbar uvod da se naše firme pripreme za bolju konkurentnost", kaže Nebojša Ševo iz Regionalne privredne komore u Subotici.

Kruna ove inicijative je konferencija koja će 9. juna biti održana u Minhenu. Tom prilikom će se sastati predstavnici 25 nemačkih korporacija sa dobavljačima iz zemalja zapadnog Balkana kako bi sklopili ugovore o poslovnoj saradnji. Očekuje se da će na ovom skupu, na kome učestvuju i firme iz Hrvatske i Slovenije, najzastupljenija biti preduzeća iz Srbije sa oko stotinu predstavnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.