Nagradni konkurs Mladi književni supertalenti 2015.“

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 05:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagradni konkurs "Mladi književni supertalenti 2015.“

Izdavačka kuća Samizdat objavila je konkurs "Mladi književni supertalenti 2015", na koji se mladi autori i autorke mogu prijaviti do 1. februara 2015. godine.

Kako je saopštio Samizdat, konkurs je realizovan u cilju osnivanja nove edicije u okviru koje bi bila objavljivana dela mladih autora, čiji književni talenat i stvaralačka zrelost nadrastaju njihove godine.

Pravo učešća imaju pisci između 12 i 18 godina, a maloletni moraju imati pisanu saglasnost roditelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << staratelja ili zakonskog zastupnika kojom se dozvoljava njihovo učestvovanje na konkursu i, u slučaju pobede, objavljivanje njihovih autorskih dela.

U obzir će se uzimati samo neobjavljeni romani na srpskom jeziku sa najviše 200 obračunskih strana teksta.

Radovi se šalju elektronskom poštom na e-adresu mladitalenti@b92.net do 31. januara 2015. godine do 23:59 sati, uz potpisanu i skeniranu saglasnost roditelja i prijavu za učešće, koji se mogu preuzeti na sajtu: www.samizdatb92.rs.

Žiri, koji čini uredništvo Samizdata, će do 1. marta 2015. godine odabrati tri najbolja, rukovodeći se isključivo književno-umetničkom vrednošću dela, njegovom zaokruženošću, stilom, zrelošću, pismenošću i literarnom snagom. Delo autora koje osvoji prvu nagradu biće objavljeno hronološki prvo, u tiražu od 700 primeraka, a autor romana će dobiti nagradni honorar u iznosu od 500 evra. Autor koji osvoji drugo mesto dobiće nagradni honorar u iznosu od 400 evra i njegov roman će biti objavljen u tiražu od 500 primeraka, dok će delo trećeplasiranog biti objavljeno u tiražu od 300 primeraka, a autor će dobiti nagradni honorar u iznosu od 300 evra.

Sva tri romana biće objavljena do juna 2015. godine.

Prijatelj projekata je Komercijalna Banka.

Na konkursu "Mladi književni supertalenti 2014" prvo mesto je osvojio roman "Pripovesti Ajrana" 15 godišnjeg Kozme Prema iz Kikinde. Drugo mesto je pripalo romanu "Asfalt prekomorac" 15-godišnjeg Danijela Ćorovića iz Bajine Bašte, dok je na trećem mestu roman "Dnevnik jednog nebitnog dečaka" Tijane Dimitrov (15) iz Beograda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.