NVO traže da REM oduzme dozvolu TV Pink

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO traže da REM oduzme dozvolu TV Pink

Više od 70 organizacija civilnog društva zatražilo je od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da zabrani dalje emitovanje emisije "DNK" na TV Pink, a tom mediju sa nacionalnom frekvencijom da oduzme dozvolu za emitovanje signala, saopštila je danas Mreža "Žene protiv nasilja".

U saopštenju se navodi da su 74 organizacije civilnog društva i MODS - Mreža koju čini 95 organizacija koje štite dečja prava, potpisale peticiju za zabranu emitovanja emisije "DNK" i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oduzminanje licence TV Pink.

U peticiji se navodi da je TV Pink u emisiji "DNK", emitovanoj prošle nedelje, omogućio "još jednom nasilniku da pred očima javnosti zlostavlja suprugu preispitujući njenu 'ispravnost' u postupku utvrđivanja očinstva nad zajedničkom decom".

Organizacije civilnog društva ocenile su da je time TV Pink dehumanizovala ženu, normalizovala muško nasilje prema ženama, dala mu legitimitet i doprinela eskalaciji nasilja sa brutalnim ishodom.

Prema navodima medija, njegovo nasilje prema supruzi se pojačalo u periodu od snimanja do prikazivanja sporne emisije, a dva dana posle emitovanja nasilnik ju je ubio, navodi se u peticiji.

Nevladine organizacije pozvale su Ministarstvo kulture i informisanja i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nezavisna i druga tela, koja bi trebalo da štite prava žena i dece i nadgledaju rad medija, da se oglase povodom ovog slučaja.

Zatraženo je i da pozovu na odgovornost medije i institucije koji su nepažnjom, pogrešnim postupanjem, odnosno nepostupanjem omogućile ubistvo žene i svedočenje dece nasilju nad majkom.

"TV Pink smatramo televizijom koja je počinila zločin prema ženama i nedostojnom licence emitera TV programa. Državu koja ne kazni ovakvog emitera takođe ćemo smatrati sučesnikom u zločinu", piše u peticiji.

Emisija "DNK" emitovana je 31. marta, a prema navodima medija S.K. je ubio svoju suprugu Ž.K. 2. aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Traže ukidanje rijalitija DNK i Pinka

Izvor: Mondo, 08.Apr.2015

Više od 70 organizacija civilnog društva zatražilo je od Regulatornog tela za elektronske medije da zabrani dalje emitovanje emisije "DNK" na TV Pink, a tom mediju sa nacionalnom frekvencijom da oduzme dozvolu za emitovanje signala...Foto: screenshot/Youtube/TV Pink..Mreža "Žene protiv nasilja"...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.