NS: Poziv za učešće na radionici fanzina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2015, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Poziv za učešće na radionici fanzina

Omladinski centar CK13 iz Novog Sada otovorio je poziv za učešće na kreativno-praktičnoj radionici fanzina koja će se realizovati od 4. do 6. decembra. Prijave su otvorene do 2. decembra.

Na radionici će se razgovarati o tome kako se može pristupiti pitanjima sa kojima se mladi susreću: Šta ćeš da radiš kad porasteš? Jesi li upao na faks? Kada ćeš naći posao? Kada ćeš se venčati? Planiraš li decu? Često je njihovo postavljanje ujedno na neki način i uslovljavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bez ostavljanja prostora da se odgovori izvan očekivanih društvenih uloga, pozicija i normi, kaže se u najavi.

Ideja radionice je da uz zajednički rad u grupi, kroz kolaže, crteže, grafike, članke, pesme, parole i priče, svako da lični i jedinstveni odgovor na ovo pitanje.

Pored mentorskog usmerenjа učesnice i učesnici radionice imaće priliku da kroz međusobnu rаzmenu idejа, veština i znаnjа, dolaze do novih kreаcijа.

Pažnja će biti usmerena i ka samoj tehnici izrade fanzine - biće pokazana ograničenja fotokopir mašine, kako najbolje pripremiti fotografije, koji su sve načini povezivanja listova i drugo.

Radionica je inspirisana pitanjem "Kaži mi, ako imaš kakvu ideju, šta da radim sa ostatkom svog života?" koje je postavila aktivistkinja za ljudska prava Rachel Corrie, a posvećena je razvoju i jačanju nezavisne kulturne i aktivističke scene kroz otvoren, samoobrazovni i stvaralački proces razrade ovog pitanja u kreiranju fanzina.

Radionicu vodi Nikola Rajić, aktivista, kuvar i grafički dizajner.

Poziv je otvoren za mlade iz Novog Sada i okoline.

Učešće je besplatno, a materijal, osveženje i veganska hrana su obezbeđeni. Program će se realizovati u prostorijama Omladinskog centra CK13 u Novom Sadu.

Zainteresovani mogu da se prijave putem mejla prijava@ck13.org.

Potrebno je dostaviti kontakt podatke (ime, prezime, telefon, mejl adresu), kao i nekoliko rečenica o sebi - zanimanje, čime se kandidat/kandidatkinja bavi i da li ima ideju šta da radi sa ostatkom svog života. U nazivu prijave potrebno je navesti "Za radinicu fanzina".

Više informacija o radionici može se pronaći ovde.

Program se realizuje zahvaljujući podršci Kancelarije za mlade Grada Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.