NS: Potpisan Ugovor o eko-parku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Potpisan Ugovor o eko-parku

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Coca-Cola HBC–Srbija Aleksandar Ružević danas su u Gradskoj kući potpisali Ugovor o donaciji opreme za postavljanje Dunavskog eko parka na Sunčanom keju u Novom Sadu.

Prema odredbama potpisanog ugovora "Coca-Cola sistem" će u Novom Sadu izgraditi jedinstven eko park, u saradnji sa upravom Grada, NALED-om i Svetskim fondom za prirodu.

Park će biti izgrađen po visokim ekološkim standardima, a građanima će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << omogućiti uživanje u ambijentu inspirisanim Dunavom.

Včević je po potpisivanju ugovora rekao da ga raduje što će Kompanija "Coca-Cola" obezbediti funkcionalnu, urbanu celinu posvećenu najmlađim Novosađanima, ali i odraslima.

"Grad je predložio da to bude na Sunačanom keju kod broja 33, jer to je odlična pozicija za ovakvu investivciju, s obzirom na blizinu šetališta i reke. Nadam se da ćemo još sarađivati sa kompanijom "Coca-Cola", koja iskazuje veliku društvenu odgovornost, pa da zajednički realizujemo još dobrih projekata", rekao je Vučević.

On je istakao da današnji dan nije slučajno izabran za potpisivanje pomenutog ugovora jer se 29. jun obeležava kao Dan Dunava.

Prema Vučevićevim rečima vrednost eko - parka je preko dva miliona dinara, a rok za završetak radova je 90 dana.

Ružević je rekao da će Kompanija "Coca - Cola" građanima Srbije pokloniti sedam dunavskih eko parkova, koji osim solarnog led osvetljenja, poseduje i dečiji plato sa klackalicama i ljuljaškama, klupe koje svojim oblikom simbolizuje tok Dunava kao i kutak za odlaganje otpada za reciklažu.

"Izgradnja parkova predstavlja krunu naših ulaganja u zaštitu sliva jedne od najvećih evropskih reka. Namera nam je da dodatno podignemo svest o značaju brige o životnoj sredini i ponosni smo što ćemo upravo Novosađanima omogućiti prostor u kome će se istovremeno odmarati i edukovati", rekao je Ružević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.