NS: Briga za beskućnike u ledenim danima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Briga za beskućnike u ledenim danima

Član Gradskog veća za socijalnu i dečiju zaštitu Tihomir Nikolić zajedno sa pomoćnicom gradonačelnika Grada Novog Sada Ljiljanom Koković obišao je objekte za smeštaj beskućnika i dece ulice. Zbog hladnog vremena gotovo svi kapaciteti su popunjeni ali niko ne ostaje uskraćen za potrebnu pomoć.

Petnaest muškaraca i jedna žena- to je broj registrovanih beskućnika u Centru za socijalni rad u Novom Sadu. Međutim, broj onih kojima je potrebna pomoć smeštaja u ovim hladnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << danima je mnogo veći.

"Nažalost , u pitanju su hiljade takvih, ali to su ljudi koji nisu konstantno socijalno ugroženi nego povremeno u određenim vremenskim periodima, kad ostanu bez posla ", rekla je Dobrila Čačija, vd direktora Centra za socijalni rad.

Tihomir Nikolić, član Gradskog veća za socijalnu i dečiju zaštitu kaže da grad ima smeštaj za sva lica.

U dnevnom boravku pri Centru za socijalni rad, kapacitet je 20 korisnika, a trenutno ih tamo boravi 40. U Domu u Futogu je već godinama u planu proširenje kako bi se moglo smestiti više ljudi.

"Kapaciteti prihvatilišta su 35 korisnika, naši kapaciteti su uvek puni ali smo mi pripremili i pomoćne ležajeve da sve one kojima nam se jave u ovom zimskom perodu možemo zbrinuti", rekla je Anđelka Barać, rukovodilac prihvatilišta sa prihvatnom stanicom u Futogu.

Sklonište od hladnoće traže i najmlađi, pa Svratište za decu ulice dnevno primi i preko 50-toro dece.

Nadležni apeluju na sve koji mogu da pomognu. Ovim ljudima potrebni su donji veš, obuća, topla garderoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Beskućnici zbrinuti na hladnoći

Izvor: Radio 021, 10.Jan.2017

Zbog nepovoljnih vremenskih usklova, član Gradskog vеća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i dеci Tihomir Nikolić, pomoćnica gradonačеlnika Ljiljana Koković i dirеktorka Cеntra za socijalni rad Dobrila Čačija obišli su objеktе za smеštaj bеskućnika i Svratištе za dеcu ulicе..."Grad...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.