Mekalister sutra sa srpskim zvanicnicima i liderima opozcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2017, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalister sutra sa srpskim zvanicnicima i liderima opozcije

Izvestilac za Srbiju i predsedavajući Spoljnoplitičkom odboru EP Dejvid Meklaister boraviće sutra u Beogradu, gde će se tokom dvodnevne zvanične posete prvo sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Mekalister će se odvojeno sastati sa premijerkom Anom Brnabić, prvim zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, zatim ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, kao i sa šeficom pregovaračkog tima Srbije Tanjom Miščević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i njenim saradnicima, te predstavncima Odbora za evrointegracije u srpskom parlamentu.

Predviđen je susret Mekalistera sa liderima parlamentarne opozicije, a prema informacijama iz kabineta izvestioca za Srbiju  tom pozivu Mekalistera će se odazvati Boris Tadić (SDS), Dragan Šutanovac (DS), Saša Radulović (Dosta je bilo) i Čedomir Jovanović (LDP).

Vuk Jeremić i Saša Janković (PSG) su izjavili da nisu u mogućnosti da prisustvuju sastanku.

Uoči dolaska Mekalister je Tanjugu kao "veoma korisnu i elementarno važnu" ocenio inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se u Srbiji povede sveobuhvatni društveni dijalog o Kosovu i Metohiji.

Meklaister je pozdravio i inicijativu predsednika Srbije, kojom je Vučić od EU zvaničnika zatražio vremenski okvir za pristupanje Srbije EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mekalister sa srpskim zvaničnicima i liderima opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2017, 02:47

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, unutrašnjem dijalogu o Kosovu i napretku razgovora sa Prištinom...Predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.