Krivične prijave zbog oranica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2014, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave zbog oranica

Grupa od 126 bivših zadrugara i radnika Zemljoradničke zadruge "Međa" iz istoimenog sela u opštini Žitište podnela je tužbu Privrednom apelacionom sudu u Beogradu i krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv više osoba koje sumnjiče da su nezakonitim radnjama, u toku stečajnog postupka, otuđile plodne oranice koje su pripadale ovoj zadruzi.

Krivična prijava podneta je i protiv nekoliko sudija Privrednog suda u Zrenjaninu, a u tužbi bivši zadrugari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahtevaju da stečaj u "Međi" bude nastavljen po Zakonu o stečajnom postupku.

"Nećemo odustati sve dok ne dokažemo da je 1.320 hektara poljoprivrednog zemljišta u društvenoj svojini koje je, kao poverilac, a kasnije i kao podnosilac plana reorganizacije, preuzela Zemljoradnička zadruga "Mrkšićevi salaši" iz Srpskog Itebeja, zapravo imovina koja pripada nama. Od državnih organa tražimo da ispitaju sve okolnosti pod kojima je vođen i završen stečaj u "Međi" i kako je naša nekadašnja zadruga ostala bez kvalitetne zemlje", kažu za "Dnevnik" bivši zadrugari Tomislav Stojanov i Tomislav Marković.

Stojanov je sada direktor zadruge "Pardanj", a Marković predsednik njenog Upravnog odbora.

Smatraju da je nova zadruga, koju su bivši zadrugari "Međe" osnovali prošle godine, pravni naslednik spornog poljoprivrednog zemljišta vrednog, kako kažu, više miliona evra.

Zato već duže vreme nadležnima podnose obimnu dokumentaciju da bi proverili njihove tvrdnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Žitište: Krivične prijave protiv sudija zbog nestalih oranica

Izvor: Radio 021, 25.Jul.2014

Grupa od 126 bivših zadrugara i radnika Zemljoradničke zadruge "Međa" iz istoimenog sela u opštini Žitište podnela je tužbu Privrednom apelacionom sudu u Beogradu i krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.