Koprani oduševljeni Operom ultimom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koprani oduševljeni "Operom ultimom"

U petak 31. oktobra "Operu ultimu“ Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaz gledalo je 120 gostiju iz Slovenije, tačnije iz Kopra. Ovaj neobični pozorišni karavan organizovalo je tamošnje Gledališče Koper. Da dođu i vide "Operu ultimu" presudile su preporuke koje su za ovu predstavu stigle sa svih strana, kažu gosti iz Slovenije. I nisu pogrešili u izboru, dodaju, a to potvrđuje i gromki i dugotrajni aplauz koji su glumci dobili na četverostrukom poklonu.

Nakon predstave, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na koktelu, goste su pozdravili reditelj Kokan Mladenović koji je specijalno zbog Koprana došao u Novi Sad, te direktor Ujvideki sinhaza Valentin Vencel.

Aplauze je dobila i kompozitorka muzike Irena Popović. Gosti su dugo razgovarali sa glumcima sa kojima će se u budućnosti, sada je već izvesno, ponovo sresti, a da li će to biti na novosadskoj ili koparskoj adresi, tek će biti reči.

U Gledališču Kopar kažu da su praksu gostovanja u teatrima drugih država uveli pre četiri godine sa željom da svojim vernim pretplatnicima organizuju neuobičajene pozorišne izlete.

Dragan Klarica, glavni organizator Gledališča Koper kaže: "Prvi put smo tako putovali pre četiri godine, i to u Beograd da bismo gledali predstave "Čikago" i "Otac na službenom putu". Nakon toga bili smo u Sarajevu, gde smo gledali predstave "Žaba" i "Hamlet u Mrduši Donjoj" a prošle godine smo u pogoričkom CNP-u gledali "Evrimen Đilasa". Ove godine - nakon "Opere ultime" skoknućemo i do Beograda da vidimo predstavu "Cigani lete u nebo".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.