Konkurs za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2016, 06:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke

Centar za promociju nauke (CPN) objavio je Javni poziv za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke za 2016. godinu. Rok za prijavu je 19. maj.

Pravo učešća imaju pojedinci u okviru naučnih klubova, kao i samostalno sva naučna, naučno-stručna društva, škole, centri za stručno usavršavanje, udruženja i druge organizacije koja se bave unapređenjem naučnoistraživačkog rada, popularizacijom i promocijom nauke, navodi se u pozivu.

Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konkursa je podizanje nivoa naučne pismenosti i naučnog obrazovanja kroz decentralizaciju promocije i popularizacije nauke na teritoriji Srbije, podrška raznovrsnim i inovativnim projektnim pristupima, kao i podrška visokouticajnim projektima iz oblasti promocije nauke.

Ukupna raspoloživa sredstva izdvojena za konkurs iznose sedam miliona dinara, od čega je za kategoriju projekata promocije nauke u naučnim klubovima predviđeno 3,6 miliona, za kategoriju samostalnih projekata promocije nauke – 2,4 miliona, a za kategoriju visokouticajnih i inovativnih projekata promocije nauke jedan milion dinara.

Detaljnije informacije o konkursu, uslovima i načinu prijave, kao i prijavni obrazac, mogu se pronaći internet prezentaciji Centra za promociju nauke.

Odluka o projektima koji će dobiti finansijsku podršku biće objavljena 13. juna, takođe na internet prezentaciji CPN.

Dodatne informacije mogu se dobiti i putem telefona 011 2400 260.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.