Konferencija o trgovini ljudima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2015, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija o trgovini ljudima

Konferenciji o trgovini ljudima „Sloboda nema cenu“ održaće se u Beogradu 25. maja sa početkom u 16.30 časova u Domu omladine, sala Amerikana.

Između trgovine ljudima i prostitucije ne može se staviti znak jednakosti, iako je jasno da postoji poveznost ova dva fenomena. Međutim, za razliku od problema trgovine ljudima, koji u državi Srbiji dobija sve veću pažnju i čijem se suprotstavljanju ulažu veliki napori, problemistraživanja fenomena prostitucije i donošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << propisa koji će na efikasan način rešiti ovaj problem i dalje ostaje bez adekvatnih reakcija, kaže se u najavi.

Na konferenciji će biti predstavljen tzv. "švedski model" regulisanja prostitucije, koji će gostima predstaviti Maria Ahlin, osnivačica i koordinatorka internacionalnog omladinskog pokreta “Freethem ” iz

Švedske. Ovaj model ima za cilj smanjenje tražnje za kupovinom seksa i smanjenje broja žrtava trgovine ljudima, ali i povećanje poštovanja principa rodne ravnopravnosti, s obzirom da je ekspolatacija žena u komercijalne svrhe i uzrok, ali i posledica rodne neravnopravnosti.

Gosti na konferenciji biće i Nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima Mitar Đurašković, načelnik Odeljenja za suzbijanje prekograničnog kriminala i kriminalističko obaveštajne poslove u Upravi granične policije i Jelena Hrnjak, menadžerka programa NVO Atina.

Konferencija će se sastojati iz dva dela, pozorišne predstave ”Rasprodaja” Kulturno obrazovnog centra iz Šida i tribine.

Konferenciju organizuju Novosadski humanitarni centar ( www.nshc.org.rs ) i Evanđeosko udruženje studenata ( www.eus.rs ) u okviru zajedničkog volonterskog programa “Sloboda nema cenu – Stop trgovini ljudima” koji se bavi prevencijom i podizanjem svesti građana o trgovini ljudima.

Radni jezici konferencije su srpski i engleski, sa obezbeđenim prevodom.

Zainteresovani za prisustvo na konferenciji treba da se prijave Dobrili Pejin na dobrila.nshc@gmail.com ili telefonom na 069 66 54 23.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.