Koncert orkestra RTV u Senti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2016, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert orkestra RTV u Senti

Koncertom tradicionalne narodne muzike iz Vojvodine i okruženja , ali i najpoznatijih šlagera sa ovih prostora, u Senti su se predstavili Veliki narodni orkestar Radio televizije Vojvodine i orkestar Aleksandra Dujina. Plan je da koncerti u manjim mestima u Pokrajini postanu tradicionalni.

Veliki narodni orkestar Radio televizije Vojvodine predstavio se Senćanima tradicionalnom vojvođanskom muzikom i pesmama iz okruženja.

Čuveni orkestar Miće Jankovića osnovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je istovremeno sa osnivanjem Radio Novog Sada 1949. godine i kao svoj adut neguje tradicionalnu muziku kao najveće muzičko bogatstvo naše multikulturalne sredine.

"Mi našu muziku naroda i narodnosti Vojvodine negujemo i što se tiče Velikog narodnog orkestra Radio televizije Vojvodine, sviramo sve ono što se na ovim prostorima može čuti", kaže Mića Janković, rukovodilac velikog narodnog orkestra RTV.

U drugom delu programa, publici se predstavio Aleksandar Dujin orkestra sa najpoznatijim šlagerima nastalih od 1930. godine do danas, a koji potiču s prostora bivše Jugoslavije.

Orkestar broji oko 40 članova, koji nastupaju u različitim muzičkim formacijama.

"Svaki put kada se desi lepa muzika, bez obzira gde se nalazimo i gde je izvodimo, publika može da uživa u tome i puno zavisi od muzičara, isto kao i od publike, ali i od ambijenta i samog dana", kaže Dujin, rukovodilac sektora muzičke produkcije RTV.

Tokom programa nastupili su vokalni solisti koji su uz pratnju orkestra publiku podsetili na neka druga vremena, verovatno bezbrižnija, u svakom slučaju ona kojih se danas samo sećamo.

"Jako je lepo izmestiti se što je nekada bila tradicija da umetnici gostuju u manjim mestima jer prosto ne mogu svi da dođu u veće gradove, pa je u redu da i mi umetnici gostujemo u manjim sredinama", kaže dr Agota Vitkai Kučera, vokalna solistkinja.

"Naravno da je jako lepo, pogotovo što smo večeras izveli pesme koje nisu česte da se čuju u izvođenjima drugih orkestara, tako da se nadam da će im uz nas božićni i novogodišnji praznici proći lepše", dodaje Milica Dudić Ponjević, vokalna solistkinja.

Da je publika željna kvalitetne narodne muzike i šlagera, pokazuje činjenica da je koncert u Senti bio rasprodat.

Do kraja godine Velikom narodnom orkestru Radio televizije Vojvodine predstoji nastup u Somboru, a planira se i koncert u Novom Kneževcu. Takođe, ljubitelji šlagera mogu da očekuju nastup u Bačkoj Topoli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.