Kikinda ponovo u znaku Terre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinda ponovo u znaku Terre

Već 34 godinu zaredom Kikinda je tokom jula u znaku Internacionalnog simpozijum skulpture u terakoti "Terra".

U Ateljeu Terre, starom Poginu II nekadašnje ciglane, u glini kao izazovnom materijalu nastajaće skulpture velikih formata i tokom ovogodišnjeg saziva Simpozijuma Terra.

Do 31. jula, učesnici 34. saziva Internacionalnog vajarskog simpozijuma su Sonu Agarval iz Indije, Nikola Zarić iz Švajcarske, Sara Berti iz Italije, kao i Milorad Panić, Radoš Antonijević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Miroslava Kojić iz Srbije.

Zvanično, svečano otvaranje Simpozijuma najavljeno je za ponedeljak, 6. jul. Program počinje u 19 sati, a od 20 sati, u Galeriji "Terra", posetioci će imati priliku da vide skulpture nastale tokom prošlogodišnjeg vajarskog Simpozijuma.

Podsećamo, od 1982. godine, kada je organizovan prvi Internacionalni simpozijum skulpure u terakoti Terra, preko 200 vajara, umetnika iz evropskih zemalja, kao i iz SAD, Meksika, Japana, Perua, Argentine, Indije, Bangladeša, Južne Koreje, Tajvana bili su učesnici jedinstvenog vajarskog simpozijuma i gosti Kikinde.

U fundusu simpozijuma Terra nalazi se preko 1000 skulptura, nastalih tokom preko tri decenije postojanja Simpozijuma. Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra već nekoliko godina intenzivno radi na projektu adaptacije i rekonstrukcije straog Manježa, kao budućeg objekta Muzeja Terra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.