KLS: Prvi poraz Novosađana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2014, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLS: Prvi poraz Novosađana

Košarkaši Vojvodine Srbijagas doživeli su prvi poraz u prvenstvu. U Beogradu istoimeni klub je bio bolji rezultatom 98:84.

Bila je ovo najslabija partija Novosađana u prvenstvu, odbrana je u potpunosti zakazala, šut za tri poena je takođe zakazao i poraz je bio neizbežan.

Ipak, i pored poraza košarkaši Vojvodine mogu biti više nego zadovoljni prikazanim u prvom delu sezone. Malo ko se nadao da će ovaj mladi i talentovani tim iz Novog Sada nakon 11 odigranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kola imati samo jedan poraz.

Uobičajeno slab start košarkaša Vojvodine Srbijagas i neuobičajeno slabija odbrana koja je primila 32 poena u prvoj četvrtini dovela je do 9 poena prednosti domaćih košarkaša nakon prvih deset minuta igre.

Kako to obično biva protivničke igrače su predvodili bivši igrači Vojvodine Ognjen Kužeta sa 9 poena i Radomir Marojević sa 6. U redovima Vojvodine standardno dobar je bio Stefan Pot sa 7 poena.

Ni nastavak utakmice nije doneo ništa dobro Novosađanima, promašaji su se ređali, a košarkaši OKK Beograda su to znalački kažnjavali pa su u 14. minutu Beograđani imali 15 poena viška (40:25).

Nakon tajm auta trener Alimpijević pokušava da ubrza igru tako što zamenjuje centarski tandem Đumić-Čampara sa dve četvorke Šešlija – Bursać , što je dalo na kratko rezultat jer se Vojvodina primakla na minus devet, ali se tada razigrao najbolji igrač Beograđana Vuk Malidžan i brzo vratio prednost svom timu od 15 poena.

U finišu poluvremena snagu Vojvodini daje Zare Popović sa nekoliko poena i asistencija, pa Novosađani smanjuju zaostatak na 7 poena (51:44). Međutim, Malidžan sa 17 postinutih poena (11/11 za 1 poen i 3/3 za 2 poena) odvodi OKK Beograd na pristojnih 9 poena razlike na veliki odmor (55:46).

Novosađani u drugo poluvreme ulaze sa 55 primljenih poena i sa šutom 1/12 izvan linije 6,75.

Treća četvrtina isto nije donela ništa novo na svaki rezultatski prilazak Novosađana, košarkaši OKK Beograda su imali odgovor.

Možda i poslednji momenat za priključak Vojvodina je propustila u 27. minutu kada je prišla na minus 7 (66:59), ali tada Novosađani padaju u igri i OKK Beograd serijom od 12:0 praktično rešavaju pitanje pobednika.

Poslednja četvrtina je predstavljala rutinsko privođenje utakmice kraju od starne OKK Beograda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.